ȘEFUL CELEI MAI DE TEMUT BANDE DE PE LITORAL PRINS DE MASCAȚII DIN CONSTANȚA

0
2400

Autor: Newss.ro

      Josepf Rivas este britanicul bănuit că a condus tâlhăria petrecută pe 14 septembrie2015. Atunci, cinci indivizi mascați au intrat noaptea, la pont, într-o casa din Năvodări. Înauntru se aflau proprietarii locuinței, care au fost agresați și sechestrați. Banii erau într-un seif și ca să ajunga la ei, tâlharii i-au pus cuțitul la gât fiicei proprietarilor, obligând-o să le deschidă casa de bani. Dupa 8 luni de investigații pe toate canalele poliției, oamenii legii au reușit să lege banda lui Joseph Rivas de mega-jaful din Năvodari. Aseară procurorii au efectuat 6 percheziții la casele tuturor membrilor grupului. ,,Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au documentat activitatea infracțională a 5 bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal și distrugere. Cei în cauză au fost reținuți pe bază de ordonanțe” a declarat Alexandra Crețu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

    Hoții au știut, se pare, exact unde erau economiile familiei și au reușit să fugă cu 100.000 de euro. Anchetatorii au făcut mai multe percheziții, în timpul cărora au descoperit arme albe, cagule și telefoane mobile,  care ar fi fost folosite în timpul jafului.

    Joseph Rivas este o cunoștință mai veche a polițiștilor. În 2008 a fost codamnat în Marea Britanie, pentru lovituri cauzatoare de moarte. În 2009, a fost ridicat de mascații din Portul Constanța dupa ce-a bătut până la inconștiență un coleg. A fost judecat  și  condamnat la 3 ani de-nchisoare din care a ispășit 2 ani. A fost eliberat pentru bună purtare cu un an mai devreme, iar 2015 a orchestrat cel mai mare jaf din istoria și din cazierul lui încărcat.

    Trei membrii ai bandei Rivas au fost capturați de mascați noaptea trecută. Ceilalți doi participanți la tâlhărie sunt deja condamnați pentru alte fapte similare. Cu toții au fost duși astăzi în fața unui judecător cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 44 = 48