GUVERNUL SUB ASALTUL PROFESORILOR ȘI MINERILOR

0
1335

Autor: Newss.ro

          Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunțat proteste, în faţa Guvernului, luni şi marţi, între orele 15:00 – 17:00. Cadrele didactice vor salarii mai mari, dar şi îndepărtarea inechităţilor salariale existente. Săptămâna trecută, sindicaliștii au demisia Guvernului Cioloş din cauza proiectului de ordonanţa privind legea salarizării. Aceștia au declarat atunci că ordonanța de Urgență privind legea salarizării este o „glumă proastă”.

          Potrivit lor, în grilele de salarizare propuse de guvernul  tehnicrat, se constată că pentru anumite categorii de profesori şi pentru personalul didactic auxiliar, salariile propuse sunt mai mici decât cele actuale cu 7% pentru educatoarele şi învăţătorii debutanţi, categorii care vor fi salarizate la nivelul salariului minim brut pe economie; cu până la 29% pentru învăţătorii şi educatoarele cu studii medii şi cu 6% pentru profesorii debutanţi, informatician IA şi pentru administratorii financiari de gradul I.

      Luni dimineață, vor ajunge aproape 300 de mineri și energeticieni angajați ai Complexului Energetic Oltenia. Ei sunt nemulțumiți față de indiferența autorităților față de situația companiei și a Sistemului Energetic Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 29 = 36