FEMEIE DE 90 DE ANI DIN CONSTANȚA PĂCĂLITĂ DE 1700 DE LEI PRIN METODA ,,ACCIDENTUL”

0
1769

Autor: Newss.ro

        Duminică, bătrâna s-a trezit cu un telefon din partea unui bărbat care s-a recomandat a fi avocat, aducându-i la cunoştinţă faptul că fiul său a fost implicat într-un eveniment rutier în care a lovit doi copii. Acesta i-a cerut femeii 10 000 de lei pentru ca părinţii minorilor să nu depună plângere penală pe numele băiatului ei. Disperată bătrână a strâns cam tot ce avea în casă iar mai târziu, în aceeași zi, femeia i-a înmânat bărbatului suma de 1700 de lei, urmând a reveni cu diferenţa de bani. După un timp, constănțeanca a realizat că a fost victima unei farse și i-a anunțat pe poliţiştii Secţiei 4 de cele întâmplate. În cauză s-a întocmit dosar penal în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei cât şi în vederea identificării autorului.

        Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, poliţiştii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani, doar instanţa de judecată este competentă pentru a hotărî şi dispune într-o astfel de situaţie.

        Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere” prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

        Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =