ATACUL DE CORD: CUM SĂ-L RECUNOȘTI ÎNAINTE SĂ SE ÎNTÂMPLE

0
1685

Autor: Daniel Țigleanu

        Este foarte important să recunoaștem simptomele unui atac de cord înainte ca acesta să se întâmple. Cauza principală este stresul acumulat de-a lungul timpului, dar cei mai mulți oameni nu sunt conștienți de acest lucru. Un atac de cord apare atunci când există o acumulare de plăci în artere. Acumularea acesteia determină o pierdere a alimentării cu sânge a inimii, lucru care poate duce la apariția unui atac de cord.
Un atac de cord este de fapt un țesut mort, care este ucis în timpul pierderii fluxului de sânge. Acest rezultat duce la dureri extreme și tensiune ridicată, ambele fiind prezente în momentul în care se produce atacul. Sănătatea cardiovasculară este foarte importantă, deoarece inima este cea care ne ține în viață. Iată care sunt simptomele cele mai frecvente ale unui atac de cord:

Transpirații reci și amețeli

Slaba circulație afectează fluxul de sânge care trebuie să ajungă la creier, care este esențial pentru funcționarea creierului în mod corespunzător. Acest semn poate însemna că ești în mare pericol și că trebuie să soliciți asistență medicală fără întârziere.

Presiune în piep

Acest semn este cel mai evident dintre toate. Presiunea în piept este un semn clar că un atac de cord poate avea loc în orice moment. Multe persoane ignoră acest simptom, deoarece spun că este ceva normal. Dacă te confrunți cu presiune în piept, verifică imediat tensiunea și du-te la medic.

Slăbiciunea

Dacă ești din ce în ce mai slabă, care ar putea fi un alt semn periculos care indică că ai putea suferi de un atac de cord. Acest sentiment de slăbiciune apare deoarece arterele au continuat să se restrângă, iar acest lucru nu permite sângelui să mai ajungă în tot corpul.

Răceala și gripa

Simptomele de răceală și ale gripei au fost dezvoltate la mulți oameni chiar înainte să se întâmple un atac. Aceste semne sunt foarte evidente, și trebuie să te adresezi imediat medicului.

Oboseala

Sentimentele constante de oboseală și somnolență ar putea fi un rezultat al unei pierderi a fluxului de sânge către inimă. Acest lucru se întâmplă atunci când există o acumulare de plăci în artere, care transportă sânge la și de la inimă.

Dificultăți de respirație

Plămânii suferă și ei atunci când există o pierdere a fluxului de sânge. În cazul în care plămânii nu primesc suficient sânge, nu vor fi în capabili să ia suficient aer, ceea ce duce la dificultăți de respirație. Dacă ai probleme cu respirația, trebuie să te adresezi medicului imediat, deoarece acest lucru este un semn.

        Dacă observi oricare dintre aceste simptome, atunci trebuie să mergi la medic. Cel mai bun mod de a preveni un atac de cord, este să recunoaștem simptomele, înainte ca acesta să se producă. Încearcă să faci tot ce este posibil să menții sănătos sistemul cardiovascular, deoarece acest lucru face diferența dintre viață și moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =