DUPĂ MAI BINE DE PATRU DECENII DE FUNCȚIONARE, GLORIA BUZĂU ESTE LA UN PAS DE DESFIINȚARE

0
1365

Autor: Leonard Bunilă

        Tribunalul Buzău a respins cererea de confirmare a prelungirii planului de reorganizare al clubului Gloria Buzău cu încă un an, formulată de administratorul judiciar Eva Cont IPURL. Judecătorii  au admis cererea creditorului Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău, privind începerea procedurii falimentului împotriva debitorului Fotbal Club Gloria Buzău. Decizia nu este însă definitivă, având termen de recurs de şapte zile.

      Clubul buzoian se afla în procedură de insolvenţă de peste trei ani, perioadă în care a încercat să-şi achite restanţele către diverşi creditori şi mai ales către instituţiile statutului.  În cazul în care clubul buozian va intra în faliment, autorităţile locale doresc să înfiinţeze o nouă echipă, pe care să o susţină financiar, după modelul echipei de handbal.

      Noul club înfiinţat în asociere cu autorităţile locale ar urma să evolueze în al treilea eşalon al fotbalului românesc, lucru posibil însă doar cu derogare din partea Federației Române de Fotbal. O situație similară s-a produs acum trei ani la Craiova, când Primăria a înființat o nouă echipă, CSU, care a fost înscrisă direct în Liga a doua.

     În 1971, printr-o acțiune de reorganizare a fotbalului buzoian, ia ființă Gloria care, preluând o parte din jucătorii Metalului și locul în Divizia C, reușește în anul competițional 1971-1972 să ocupe primul loc în serie și, după un baraj disputat la Ploiești, să promoveze în Divizia B, antrenor fiind Petre Dragomir și președinte al secției de fotbal, Ion Gheorghe.

       Gloria a devenit club de fotbal din 1974, avându-l ca președinte de onoare pe inginerul Nicolae Vasilescu, iar ca președinte activ pe profesorul Radu Oprea. La finele anului 1977-1978 Gloria promovează, pentru prima oară, în Divizia A, cu antrenorul Ion Gh. Ionescu. În campionatul 1984-1985 Gloria a înregistrat cea mai bună performanță din istoria sa, locul 5 în Divizia A.

         La finele anului competițional 1986-1987, Gloria, care se afla pe locul 17 în clasament, a retrogradat în Divizia B de unde, cu toate încercarile, nu a mai reușit să revină în primul eșalon până în 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 34