MARIAN MUNTEANU, CANDIDATUL PNL LA PRIMĂRIA GENERALĂ A CAPITALIEI

0
1465

Autor: Newss.ro

          Marian Munteanu este varianta liberalilor la Primăria Bucureștiului. Desigur că pentru a fi validat, el trebuie să îndeplinească o condiție importantă: aceea de a se înscrie în PNL. Surse din partid spun că Munteanu ar fi fost propunerea lui Cătălin Predoiu, iar comisia de unificare a PNL l-a votat cu o majoritate covârşitoare, exprimându-se o singură abţinere. Comisia de unificare a PNL are caracter de recomandare pentru Biroul Permanent Național, care l-a validat în această seară.

          Marian Munteanu s-a născut pe 19 iunie 1962 și este fostul lider al Pieţei Universităţii. A fost un apropiat al lui Petre Ţuţea, dar şi a lui Ioan Coja. Relaţia de prietenie cu cei doi l-a trimis pe Munteanu în închisoare pe o perioadă de un an, 1988-1989, sub acuzația de „propagandă creștină, ostilă ideologiei marxist-leniniste“.

          În 1990, când  a avut loc Mineriada, Marian Munteanu a fost din nou închis și mai apoi eliberat. În ziua eliberării sale a fost bătut în așa hal încât a ajuns la spital în moarte clinică. La numai patru zile după ce și-a revenit este arestat și trimis la Jilava. În urma presiunilor din partea organizațiilor naționale și internaționale, după numai două luni este eliberat.

           Marian Munteanu a înfiinţat în 1992 „Mişcarea pentru România” care numai după 3 ani şi-a încheiat activitatea. În 2000, el este propus de PNR, partidul condus de Virgil Măgureanu la președinție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 91