AGENȚII ECONOMICI DAR ȘI CEI CARE COMERCIALIZEAZĂ CARNE DE MIEL LUAȚI ÎN VIZORUL AUTORITĂȚILOR

0
1233

Autor: Viorel Matei

        A rămas mai puțin de o lună până la minivacanța de 1 mai și sărbătorile pascale, iar la nivelul Prefecturii Constanța s-au constituit deja echipe mixte de la DSP, DSV, OPC și Inspectoratul de muncă, echipe care îi vor verifica pe agenții economici. ,,Fiind perioada scurtă, echipele mixte de specialiști vor efectua controale prin zonele de pe litoral. S-au stabilt și trei zone importante: Mamaia – Constanța, Eforie – Techirghiol –  Costinești și Mangalia, cu stațiuni plus limanul” a declarat Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța.

     Controalele vor avea loc în perioada 25 aprilie – 2 mai.  O atenție deosebită li se va acorda și celor care vând carne de miel sau organizează mese festive. ,, În perioada 14 aprilie – 3 mai se permite funcționarea unor centre de sacrificare temporare pentru miei și iezi în locații solicitate de consiliile locale și verificate de inspector de specialitate ai DSVSA Constanța” a explicat Geronimo Brănescu, director  executiv DSV Constanța.

      Carcasele de miel vor putea fi comercializate doar în locurile special amenajate și care obțin în prealabil autorizație. Până în acest moment, la nivelul județului Constanța există șase solicitări, trei la nivelul municipiului și trei în alte localități, respectiv: Băneasa, Medgidia și Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90