LISTELE DATORNICILOR LA STAT, PUBLICATE PE INTERNET

0
1806

Autor: Alina Răducan

         Din aprilie, numele persoanelor fizice care au obligaţii fiscale de plată restante de peste 100 de lei vor fi publicate pe site-ul ANAF. Această listă ar trebui să cuprindă denumirea/numele şi prenumele debitorilor, codul de identificare fiscală sau codul numeric personal, domiciliului fiscal şi cuantumul total al obligaţiilor fiscale restante.

     Întrebat de jurnaliști cine a fost cu ideea publicării pe site-ul instituției a listei cu persoanele fizice care au datorii la Fisc, Dragoş Doroş, şeful ANAF a pasat responsabiliateta pe primarii din teritoriu. „Aceeaşi întrebare am pus şi eu. Cine a fost cu ideea acestei liste, şi mi s-a răspuns că personajul a fost colectiv, format din primarii din teritoriu. Trebuie să respectăm legea. Pe 30 aprilie va apărea prima listă”, a declarat şeful instituției.

       Biroul de evidenţă a persoanelor s-a opus unei asemenea măsuri, argumentând că nu se pot face publice datele cu caracter personal. Soluţia care ar fi fost găsită de ANAF ar fi publicarea numelor, fără adresă sau alte date personale, chestiune care ar face lista inutilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 71