LEGEA SALARIZĂRII UNITARE, ÎN DEZBATERE PUBICĂ?

0
1559

    Autor: Alina Răducan

        Premierul Dacian Cioloş a afirmat că săptămâna viitoare ar putea fi pus în dezbatere publică proiectul legii salarizării unitare, arătând că obiectivul actului normativ este eliminarea dezechilibrelor, în limitele bugetului. Șeful Executivului a arătat că prin acest proiect se urmăreşte să fie date sporuri acolo unde acestea se justifică şi, de asemenea, actul normativ va include elemente de performanţă.

        În ceea ce priveşte majorarea salariilor medicilor, premierul a afirmat că dacă va exista o marjă când va fi analizată rectificarea bugetară nu o să se împotrivească. ”Salariile care deja sunt mari în unele ministere nu le vom putea creşte. Nu vom putea creşte toate salariile, dar vom elimina cel puţin dezechilibrele în interiorul aceleaşi instituţii şi pe cât posibil şi între instituţii”, a mai spus Cioloş.

        Trei variante ale legii salarizării s-au discutat până acum. Într-o primă variantă, se porneşte de la un salariu minim de bază de 1.250 de lei şi se ajunge la un maximum de 18.750 de lei, pentru funcţiile cu cea mai mare responsabilitate.

        O a doua variantă porneşte de la salariu de bază de 1.300 de lei brut, care poate creşte de 20 de ori. Iar a treia variantă prevede 1.400 de lei pentru cel mai mic salariu de bază şi 21.000 de lei pentru cel mai mare. În sistemul bugetar lucrează aproximativ 1,2 milioane de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 + = 28