NPI OJASCA, SECŢIE ULTRAMODERNĂ SINGURA DE PROFIL DIN ROMÂNIA

0
2202

Autor: Tatiana Botiță

          Minorii cu afecţiuni neuro-psihiatrice din țară vor putea fi trataţi în județul Buzău într-o secţie ultramodernă singura de profil din România. Unitatea medicală construită în localitatea Ojasca, pe locul unor blocuri pentru mineri, beneficiază de standarde de ultimă generație. Lucrările finanţate de Ministerul Sănătăţii au durat un an, costurile ridicându-se la peste 3,5 milioane lei.

      Secția de neuropsihiatrie infantilă din localitatea buzoiană Ojasca dispune de 30 de paturi. Alte cinci locuri sunt disponibile pentru copiii cu afecțiuni psihice care au comis diferite fapte penale. ,,În urma înțelegerii cu Ministerul Sănătății, a memoriilor făcute, am primit banii ăștia, 3.800.000 pentru a reabilita, moderniza și extinde și să transfer copiii de la Buzău, aici, unde pe viitor acolo o să fie un nou Centru de Sănătate Mintală” a declarat pentru Newss.ro Dumitru Popescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca.

       Unitatea medicală din Ojasca beneficiază de saloane mari, moderne dar și de spaţii pentru terapie la standarde europene. Acolo vor fi tratați minorii bolnavi psihic care provin din toată țara. Secția din județul Buzău este unică în țară, iar responsabilii din Ministrul Sănătății speră ca aceasta să devină un exemplu. ,,Să sperăm că ceea ce am văzut cu toții aici să fie un început și pentru alte secții” a menționat Sorin Luca, director general la Ministerul Sănătății.

       Potrivit statisticilor, tot mai mulţi copii au nevoie de îngrijire în spitalele de psihiatrie. Printre cauze sunt suferinţa provocată de lipsa părinților, dar și dependența de alcool ori de substanțe stupefiante. Secţia de neuropsihiatrie infantilă de la Ojasca se află în subordinea spitalului Săpoca, una dintre cele mai mari unităţi de neuropsihiatrie din ţară, unde sunt trataţi înclusiv bolnavii condamnaţi penal.

         Până acum, unitatea de neuropsihiatrie infantilă funcționa în municipiul Buzău pe strada Alexandru Marghiloman. De acum încolo, în acele spații va funcționa un ambulatoriu, unde copiii vor primi consultații de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 43