PROIECT: SE MĂREȘTE NUMĂRUL DE AUTORIZAȚII TAXI ÎN BUZĂU, PENTRU CEI CARE VOR ACHIZIȚIONA AUTOTURISME ELECTRICE SAU HIBRID

0
803

Pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal din luna martie a fost iniţiat proiectul de hotărâre cu caracter normativ privind reglementarea activităţii de transport public în regim de taxi sau închiriere, precum şi de dispecerat taxi în municipiul Buzău. Potrivit acestui proiect se dorește aprobarea numărului maxim de autorizaţii taxi, necesar pentru executarea transportului public de persoane în regim de taxi în municipiul Buzău, pentru o perioadă de 5 ani, de la 500 la 462. Totodată, se are în vedere atribuirea unui număr de 20 autorizaţii taxi operatorilor de transport care vor achiziţiona autoturisme electrice sau hibrid din totalul de 462 autorizaţii aprobate.

Măsura se impune în contextul în care, în ultima perioadă la sediul administrației locale s-au prezentat operatori care şi-au manifestat disponibilitatea introducerii în taximetrie a unor autoturisme nepoluante cu motor electric sau hibrid. În consecință, pentru promovarea unui transport civilizat şi mai puţin poluant se propune alocarea unui număr de încă zece autorizaţii taxi (față de cele zece deja existente) destinate în mod exclusiv pentru autovehicule hibride sau electrice, fără a se afecta numărul total de autorizaţii taxi aprobate.

Persoanele fizice şi juridice interesate pot consulta proiectul de hotărâre pe site-ul autorităţii publice locale, la adresa www.primariabuzau.ro, la avizierul primăriei sau aici: NORMATIV Hot. Taxi HibridNORMATIV Hot. Taxi Hibrid. Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de hotărâre pot fi depuse la sediul Primăriei Buzău, la Ghişeul Unic, până cel târziu 16 martie 2020, ora 12.00, la Petronela Jipa, responsabilă pentru relaţia cu societatea civilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 83