TRANSPORTATORII CARE AU TRANZITAT JUDEȚUL BUZĂU, VERIFICAȚI DE POLIȚIȘTI: PESTE 70 DE NEREGULI DESCOPERITE

0
260

Peste 300 de autovehicule (105 efectuau transport public de marfă şi 57 transport public de persoane) au fost trase pe dreapta de către polițiștii buzoieni și au fost aplicate 72 de amenzi. 5 sancțiuni au fost date pentru nerespecatrea condițiilor care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, 7 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto, una pentru nerespectarea reglementării privind furnizarea și transportul rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România. Restul amenzilor au fost date pentru încălcări privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii au depistat pe Șoseaua Constanței din municipiul Buzău un șofer prahovean de 25 de ani, care transporta marfă cu un ansamblu de vehicule și în cazul căruia au fost identificate nereguli privind funcționarea tahografului. Prahoveanul a fost sancționat contravențional și s-a dispus imobilizarea până la îndeplinirea condițiilor de legalitate. Printre cei sancţionaţi contravenţional s-a numărat şi un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Mărăcineni, care efectua transport marfă. La verificările efectuate, polițiștii au constatat că autovehiculul avea termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional, totodată fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

Un alt șofer, în vârstă de 62 de ani, din Țintești a fost depistat de polițiști în timp ce efectua un transport de marfă, fără a deține atestat valabil. De asemenea, în urma controalelor efectuate la transportatorii de persoane, poliţiştii au sancţionat contravenţional un șofer care efectua transport public de persoane, fără a avea afișat în interiorul autovehiculului, la loc vizibil, tariful cu prețurile pentru fiecare călătorie, respectiv afișul cu privire la obligativitatea pasagerilor de a purta centura de siguranță pe timpul călătoriei. Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2020, iar activitățile pe această linie vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here