VOR FI ELIMINATE SUBVENȚIILE DE LA STAT PENTRU PARTIDELE POLITICE?

0
555

O propunere legislativă aflată deja în dezbaterea la Senat prevede că eliminarea subvențiilor de la stat pentru partidele politice. Mai exact, partidele ar urma să piardă una dintre sursele actuale de finanțare. În situația în care această propunere ar urma să se aplice, atunci partidele politice își vor mai putea finanța activitatea doar din cotizații ale membrilor de partid, donații, împrumuturi în bani de la persoane fizice și juridice sau venituri provenite dintr-o serie de activități.

Mai exact, activitățile din care partidele pot obține venituri sunt cele de editare, realizare și difuzare a publicațiilor, din vânzarea de bilete, taxe de participare sau altele asemenea la acțiuni culturale, sportive și seminare cu diverse tematici, din vânzarea de materialele tipărite cu însemnele partidului politic, din închirierea sau înstrăinarea spațiilor deținute, din subînchirierea spațiilor primite, din emiterea carnetelor/legitimațiilor de membru sau din dobânzi bancare.

Inițiatorii propunerii consideră că, prin economiile astfel făcute la bugetul de stat, s-ar putea susține diverse proiecte sau acțiuni mult mai importante, una dintre acestea fiind majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Pentru a fi aplicat, proiectul de lege trebuie adoptat de deputați, promulgat de șeful statului și mai publicat în Monitorul Oficial. Expunerea de motive la iniţiativa legislativă poate fi citită aici: expunere motive proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 71