CERERILE DE ÎNSCRIERE A COPIILOR LA ȘCOALĂ SE VOR PUTEA DEPUNE DE LUNA VIITOARE

0
721

În acest an, înscrierea copiilor la școală se va face la fel ca în anii trecuți, respectiv în două etape. Potrivit calendarului propus recent de Ministerul Educației și Cercetării prima etapă va începe în luna martie. Mai exact, depunerea cererilor în cadrul primei etape a înscrierii în clasa pregătitoare din acest an se va putea face între 4 și 23 martie 2020. Proiectul de ordin, supus dezbaterii publice până pe 14 februarie 2020, se va aplica doar după ce este aprobat de ministrul educației și publicat în Monitorul Oficial.

Principalele noutăți incluse în proiectul de metodologie vizează constituirea formațiunilor de elevi în clasa pregătitoare, precum și soluționarea situațiilor excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie. Astfel, constituirea formațiunilor de elevi se face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, în baza unei proceduri elaborate la nivelul unității de învățământ și aprobate de Consiliul de administrație, procedură care să asigure transparență, echitate, nondiscriminare și incluziune.

De asemenea, situațiile excepționale ale copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate și soluționate de Comisiile județene sau Comisia municipiului București, în baza unor proceduri proprii. Potrivit proiectului, la 1 aprilie 2020, după ce toate cererile de înscriere vor fi procesate, se vor afișa atât la școli, cât și pe website-ul inspectoratului școlar lista copiilor înscriși, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor care n-au fost înscriși după prima etapă.

Depunerea cererilor în cadrul celei de-a doua etape de înscrieri la școală, în care vor putea fi înscriși copiii care nu au participat la prima etapă sau care n-au fost înscriși la nicio școală în etapa anterioară, va putea fi făcută între 23 și 30 aprilie 2020. Procesarea cererilor de înscriere depuse în a doua etapă se va face între 4 și 6 mai, iar în data de 7 mai se vor afișa la fiecare școală listele finale ce conțin copiii înscriși în clasa pregătitoare. Totuși, procesul de înscriere la școală a copiilor nu se va încheia în data de 7 mai 2020, ci în data de 15 mai, deoarece, în intervalul 8 – 15 mai, va avea loc centralizarea și soluționarea cererilor părinților ai căror copii nu au fost încă înscriși la vreo școală. Metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021 pot fi citite și aici: proiect metodologie inscriere invatamant primar și proiect calendar inscriere invatamant primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 82