STRUGURII, MEDICAMENT NATURAL

0
644

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe din lume. Și, pe bună dreptate, având în vedere remarcabilele beneficii pe care le aduc sănătății.

 Strugurii îngrașă?

Strugurii ne plac, însă inevitabil, fiind fructe și conținând fructoză, ne întrebăm dacă strugurii ne îngrașă. Ei bine, nu, strugurii nu ne îngrașă atâta timp cât îi consumăm adecvat. Dacă sunt mâncați în prima parte a zilei și nu mai mult de un ciorchine, aceștia nu îngrașă, ba din contră, aduc beneficii frumuseții. Semințele de struguri conțin polifenoli, substanțe care au o putere uimitoare de a anihila zahărul și de a accelera metabolismul, favorizând arderea grăsimilor. În plus, un alt beneficiu adus frumuseții este faptul că strugurii încetinesc procesul natural de îmbătrânire.

Ce conțin strugurii?

Strugurii, în special strugurii negri, conțin resveratrol, unul dintre cei mai importanți antioxidanți regăsiți în natură, net superior celor regăsiți în vitamina C. Pe scurt, strugurii conțin aproximativ 1.600 de compuşi cu efect antioxidant, prin urmare sunt aliați nu doar ai sănătății, ci și ai frumuseții. De asemenea, strugurii conțin vitamine (C, E, K) și minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan), dar și polifenoli și flavonoide, Omega-6 și acid linoleic.

Strugurii și beneficiile pentru sănătate

Este esențial ca strugurii să se consume împreună cu sâmburi și cu coajă. Astfel, strugurii devin aliat de bază în prevenția cancerului, a bolilor cardiovasculare, mențin tensiunea arterială în limite normale, previn constipația, alergiile și acneea și reduc riscul de apariție a diabetului de tip 2, dar și a complicațiilor acestuia (neuropatia și retinopatia diabetică). De asemenea, strugurii au efect antistres, ajută la detoxifierea colonului, ficatului și rinichilor, având și rol laxativ, și protejează vederea.

Strugurii și beneficiile pentru frumusețe

Dincolo de efectul natural antiîmbătrânire, strugurii protejează pielea împotriva radiaţiilor UV şi a radicalilor liberi care pot provoca pete pigmentare şi riduri, ajută la formarea colagenului și la vindecarea rapidă a pielii. Aplicați direct pe ten, sub formă de mască, astrugurii hidratează pielea. De asemenea, uleiul din seminţe de struguri este un bun hidratant pentru scalp, iar sucul de struguri luptă împotriva căderii părului şi a mătreții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =