SITE PUS LA DISPOZIȚIA CELOR CARE VOR SĂ BENEFICIEZE DE AJUTOR SOCIAL, ȘOMAJ SAU PENSIE, DE CĂTRE MINISTERUL MUNCII

0
708

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) a creat site-ul http://servicii.mmuncii.gov.ro/, ce reprezintă primul inventar al tuturor celor 180 de servicii publice și beneficii furnizate de Minister și instituțiile aflate în subordinea sau sub autoritatea acestuia. Pe acest site sunt informații centralizate pentru românii care trebuie să depună diverse documente pentru a obține beneficii precum indemnizația de creștere a copilului, șomajul, ajutorul social sau pensia. Site-ul este în curs de actualizare și a fost gândit astfel încât oricine are nevoie de informații despre un beneficiu să poată găsi, într-un singur loc, toate precizările de care are nevoie, se arată într-un comunicat de presă publicat de minister.

În prezent, doar 39 dintre cele 180 de formulare aferente serviciilor și beneficiilor sociale pot fi transmise online. Durata de completare a unui astfel de formular variază, în funcție de complexitate, de la cinci până la peste 40 de minute. Formularul cel mai lung, al cărui timp de completare depășește 40 de minute, este pentru obținerea pensiei internaționale (de la CNPP). Odată accesat site-ul servicii.mmuncii.gov.ro, în partea de sus a paginii, la bara de meniu aparr instituțiile aflate în subordinea MMPS, care sunt responsabile de acordarea ajutoarelor, indemnizațiilor, pensiilor și nu numai.

Pentru a obține informații cu privire la documentele necesare, trebuie dat click pe instituția care vă interesează și veți ajunge în secțiunea care cuprinde toate serviciile acordate de instituția respectivă. Dacă selectați unul dintre servicii, se deschide o casetă cu toate informațiile necesare (denumirea instituției care acordă beneficiul dorit, cine este beneficiarul, cererile și formularele care trebuie completate, unde se depun documentele, timpul de răspuns etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =