CE CAUZE URGENTE VOR FI JUDECATE DE CĂTRE MAGISTRAȚII TRIBUNALULUI BUZĂU, PÂNĂ LA FINELE LUNII IANUARIE?

0
754

La convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii precum şi a preşedintelui Tribunalului Buzău, în ziua de marți, 21 ianuarie, a avut loc Adunarea generală a judecătorilor din cadrul instituției buzoiene. Magistrații au decis suspendarea activităţii de judecată în intervalul 21- 31 ianuarie 2020. Totuși, în această perioadă vor fi judecate doar cauzele urgente:

  • Secţia penală — cauze cu persoane în stare de detenţie, măsuri preventive şi de siguranţă, cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauze în care se împlineşte termenul de prescripţie în următoarele 6 luni, redeschiderea urmării penale;
  • Secţia I civilă — ordin de protecţie, ordonanţe preşedinţiale, minori şi familie (adopţii şi plasamente);
  • Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal – ordonanţe preşedinţiale.

Măsura a fost luată în contextul în care magistrații buzoieni consideră că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care reglementează pensia de serviciu pentru judecători, este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora. Judecătorii anunță că în cazul în care nu se revine asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu, posibilitatea adoptării unei forme mai severe de protest, precum suspendarea, în întregime, a activităţii de judecată şi a celei de înregistrare a actelor de sesizare a instanţei. Totodată s-a decis suplimentarea ordinii de zi şi susţinerea demersului personalului auxiliar de specialitate de menţinere a pensiilor de serviciu ale acestei categorii socio-profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 76