ÎNCEPÂND DIN TOAMNĂ, ELEVII VOR CIRCULA GRATUIT PE BAZA CARNETULUI DE ELEV, VIZAT DE CĂTRE UNITATEA ȘCOLARĂ

0
246
Sursa foto: gazetabt.ro

Ministerul Educației anunță că începând cu anul școlar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară. Decizia a fost anunțată de către instituție printr-un comunicat de presă, după o ședință la sediul ministerului la care au participat ministrul Dezvoltării, un secretar de stat din Transporturi și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor și ai Asociației Elevilor din Constanța. Gratuitatea va fi aplicată printr-un act normativ elaborat de ministerele implicate. Este vorba despre gratuitate pe mijloacele de transport în comun rutiere.

La finalul întâlnirii, Ministerul Educației a precizat că va modifica Legea educației, prin Ordonanță de Urgență, după ce Curtea Constituțională a decis că decontarea pe bază de abonament este neconstituțională, deoarece creează o diferență de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament și elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

Pentru obținerea gratuității transportului elevilor pe mijloacele de transport în comun rutiere, Ministerul spune că va elabora o Hotărâre de Guvern care să abroge HG 863/2016 pentru aprobarea metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport și să prevadă noi tarife maximale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here