CÂȚI BUZOIENI AU CERUT AJUTORUL AVOCATULUI POPORULUI, ÎN 2019?

0
580

Față de anii precedenți, în anul 2019 a crescut semnificativ numărul apelurilor telefonice, petițiilor, sesizărilor din oficiu, anchetelor proprii, dar și al recomandărilor emise de Avocatul Poporului ca urmare a deficiențelor constatate cu ocazia verificărilor întreprinse de consilierii Biroului Teritorial Ploiești. Astfel, la nivelul județului Buzău, potrivit bilanțului activității reprezentantului Avocatului Poporului prin Biroul Teritorial Ploieşti, pe anul trecut, 142 de cetățeni s-au prezentat în audienţă. În 2019, aceştia au înaintat 42 de petiţii, 166 buzoieni au apelat telefonic la serviciul Avocatului Poporului.

Pe durata anului 2019, la nivelul Biroului Teritorial Ploiești s-au realizat 30 de anchete. Acestea au vizat încălcări ale drepturilor la viață, la integritate fizică și psihică), dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul de proprietate privată, dreptul la un nivel de trai decent, dreptul de petiționare și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. În atenția reprezentanților Biroului Teritorial Ploiești s-a aflat și Spitalul de Psihiatrie Săpoca.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 18 cazuri, ce au vizat încălcări ale drepturilor privind dreptul la viață, la integritate fizică și psihică, dreptul la învățătură, dreptul la ocrotirea sănătății, protecția copiilor și a tinerilor și protecția persoanelor cu handicap. Aceste cazuri au stat la baza unor anchete efectuate la unele instituții. Și în județul nostru, vizate au fost Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap nr. 14 din Râmnicu Sărat, Primăria Municipiului Buzău, Colegiul Național B.P.Hasdeu, Colegiul Economic, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială ,,Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 76