ACORDĂ AUDIENȚE ȘI PRIMEȘTE PETIȚII! AVOCATUL POPORULUI VINE LA BUZĂU

0
79

Buzoienii care vor să se adreseze reprezentantului instituţiei Avocatului Poporului – Biroul teritorial Ploieşti au ocazia să o facă în cursul zilei de joi, 16 ianuarie, între orele 10:00 – 14:00. Atunci, la sediul Prefecturii Buzău vor avea loc audiențe și vor putea fi primite petiții. Acordarea audienţelor este gratuită, iar cererile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audienţă. Buzoienii care care solicită audienţă trebuie să prezinte şi documente referitoare la problema sesizată.

Nu intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului actele autorităţii judecătoreşti, ale Parlamentului, Preşedintelui sau ale Guvernului. Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în raport cu autorităţile publice, iar domeniile de activitate în care poate acționa sunt:.

  • domeniul drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale;
  • domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap;
  • domeniul apărarea, protecția și apărarea drepturilor copilului – Avocatul Copilului;
  • domeniul armată, justiţie, poliţie, penitenciare;
  • domeniul proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe.

Pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audienţă. Orice persoană care se simte nedreptăţită de faptele unui funcţionar public din autorităţile centrale ori locale  se poate adresa Avocatului Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here