MII DE CADAVRE DE PORCI, ÎNGROPATE

0
457

Peste 11.000 de porci, care au murit carbonizați, săptămâna trecută, în uma unui incendiu izbucnit la o fermă din comuna Stâlpu vor fi îngropați. În urma incendiului, au murit mai mult de jumătate din animelele fermei, complex aflat printre primele la nivel național ca număr de capete de porci. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare din Buzău au dispus măsuri de bio securitate, întrucât în celelalte adăposturi ale fermei mai există porci vii. De asemenea, polițiștii criminaliști au demarat o anchetă.
Pentru că numărul de cadavre este mare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis îngroparea cadavrelor la faţa locului, demers care trebuie realizat într-un timp cât mai scurt, întrucât rămăşiţele animalelor moarte au intrat deja în descompunere. Administratorii fermei din Stâlpu acuză autoritățile județene de indolență, deoarece au dispus măsura de îngropare a cadavrelor abia la cinci zile după incendiu. Ferma este situată la trei kilometri de sat, iar mirosul este insuportabil.
În noaptea de 4 spre 5 ianuarie, ferma de 8.000 de metri pătrați din comuna Stâlpu s-a aprins din senin și a ars ca o torță, cu 9.000 de purcei și peste 2.000 de scroafe înăuntru. Paguba este uriașă, de peste 8 milioane de euro, iar proprietarul nu are asigurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 12