UN BUST AL FOSTULUI PRIMAR AL RÂMNICULUI, VASILE CRISTOFOREANU, VA FI INSTALAT ÎN FAȚA ȘCOLII CARE POARTĂ NUMELE ACETUIA

0
1109

Școala Gimnazială ,,Vasile Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat va marca, anul viitor, 125 de ani de la înființare, nu doar printr-un moment festiv, ci și prin câteva investiții importante pentru unitatea de învățământ, dar și prin amplasarea unui bust al fostului primar al Râmnicului și ctitor al școlii. La ședința lunii decembrie, Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat a aprobat un contract de sponsorizare cu o firmă privată care va realiza bustul lui Vasile Cristoforeanu.

Și consilierii PNL consideră că ampalsarea în fața școlii a bustului lui Vasile Cristoforeanu, fost magistrat, ziarist și primar al Râmnicului, este un moment important pentru istoria orașului. În prezent, în fața școlii este amplasat bustul lui Gheorghe Munteanu Murgoci, fost geolog, mineralog și pedolog român. Autoritățile locale vor reloca bustul primului docent universitar în mineralogie din România, pentru a permite amplasarea bustul lui Vasile Cristoforeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 11