VIDEO: BUZĂU, LA 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIA DIN `89

0
930

La Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, aflat în Piaţa Dacia din Buzău, s-a desfășurat astăzi, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri. Muzica militară a intonat Imnul de Stat al României, iar preotul militar al garnizoanei a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor martiri buzoieni căzuţi la datorie în acele zile. Despre evenimentele care s-au derulat în urma cu 30 de ani în municipiul Buzău au susținut alocuțiuni, reprezentatul organizaţiilor de revoluţionari de la Buzău „Asociației Luptătorilor din Decembrie’89 și „Clubului 22 Buzău”, Lionel Zosmer, iar prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian a dat citire mesajului primului-ministru al României, Ludovic Orban, privind sărbătorirea Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori la monument s-a desfăşurat în conformitate cu ceremonialul militar. Garda de Onoare şi muzica militară au defilat în faţa asistenţei.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău. Celor prezenţi la ceremonie, le-a fost oferit numărul 26 al revistei „Străjer în calea furtunilor”, editată de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău.

Tot, cu acest prilej la Bustul Generalului Ștefan Gușă din localitatea Spătaru, județul Buzău, s-a desfăşurat un ceremonial militar și religios cu depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori în memoria generalului Ştefan Guşă. La ceremonial au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare din garnizoană, active, în rezervă şi retragere, veterani de război, lideri politici, reprezentanţi ai societăţii civile ai municipiului Buzău, membri ai familiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „General Ştefan Guşă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 22