NEREGULI DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII BUZOIENI, LA FIRMELE DE DERATIZARE DIN JUDEȚ

0
549

Polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au efectuat în perioada 21 noiembrie – 6 decembrie, verificări şi controale la 23 agenţi economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanțe utilizate pentru igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate două fapte de natură penală, fiind vorba despre infracțini prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului.

În urma controalelor efectuate au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 36 de kilograme şi 21 de litri de produse de protecţie a plantelor. Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de către instituțiile participante la acțiune 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5800 de lei. În două situaţii s-a dispus măsura complementară de suspendare a activității, respectiv retragerea autorizaţiei de funcţionare.

O activitate similară a fost desfăşurată luni, un agent economic fiind sancţionat contravenţional conform H.G. nr.984/2005 cu amendă în valoare de 1200 de lei întrucât unitatea nu respecta normele sanitar-veterinare referitoare la depozitarea produselor biocide, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a activității pentru o perioadă de minim 30 de zile. De asemenea se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”, faptă prevăzută şi pedepsită de O.U.G. nr.195/2005 privind protecţia mediului.

Astfel de activități au mai fost desfășurate și în primul trimestru al anului în curs şi vor continua şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite rezultate din operaţiunile cu substanţele periculoase sau toxice uitilizate la activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 40