VIADUCTUL GIURCA VA FI REPARAT ABIA LA PRIMĂVARĂ

0
517

Vești proaste pentru șoferii nevoiți să utilizeze drumul național, care leagă Muntenia și Ardealul. Viaductul Giurca, de pe Drumul Național 10 Buzău – Brașov, va intra în reabilitare abia la primăvară! Chiar dacă firma care a obţinut lucrarea se află în termen cu documentaţia necesară, iar pe 20 decembrie ar trebui emis ordinul de începere a lucrărilor, reabilitarea obiectivului nu se va face pe timpul iernii.

Potrivit proiectului propus, în zona respectivă, constructorul va turna o placă de suprabetonare de minim 15 cm peste suprastructura existentă, va reface partea carosabilă de 7,80 m cu două trotuare pietonale de minim 1 m, hidroizolaţie performantă şi va monta parapete direcţionale şi pietonale noi. Preţul oferit pentru lucrare de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, este de 5,27 milioane lei, fără T.V.A.

Cum intervenţia este condiţionată de vreme, pe viaductul Giurca nu se va putea circula în condiţii normale prea curând. Viaductul este într-o stare avansată de degradare, anul trecut fiind consemnate două avarii grave ale suprafeţei de rulare. Până la finalizarea lucrărilor de reparații, pentru siguranţa viaductului şi a participanţilor la trafic, circulaţia rutieră se desfăşoară pe o singură bandă de mers cu lăţimea de 2 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 75