BRADUL DE CRĂCIUN. CE ALEGERE FACEM?

0
811

Bradul este, fără doar și poate, elementul central al întregii locuințe atunci când sărbătorile de iarnă se apropie. Problema majoră este dacă să alegem un brad artificial de Crăciun sau un brăduț natural, care să ofere acel miros de sărbătoare. Iată care sunt argumentele pro și contra pentru fiecare variantă:

ARGUMENTE PENTRU BRAZII ARTIFICIALI:

  • Sunt extrem de economici. Este adevărat că un brad stufos care arată foarte bine poate să fie destul de costisitor, însă partea bună este că poate fi folosit an de an, pentru o perioadă foarte lungă de timp.
  • Nu contribuie la „măcelul” organizat în fiecare an în pădurile de brazi. Alegerea unui brad realizat din PVC înseamnă eliminarea tăierii a milioane de brazi. Problema despăduririlor este o realitate cruntă, cu care se confruntă întreaga lume, așadar, alternativele pot fi cât se poate de atractive.
  • Arătă bine și nu au defecte. Brăduții artificiali vin în foarte multe opțiuni de modele, înălțimi și culori și dacă sunt decorați așa cum trebuie arată excelent.

ARGUMENTE CONTRA BRAZILOR ARTIFICIALI:
– Bradul artificial nu are acel miros plăcut de cetină
– Este realizat din PVC, care nu este un material tocmai natural.

ARGUMENTE PENTRU BRAZI NATURALI:
-Brazii naturali sunt preferați de foarte mulți oameni în primul rând pentru mirosul plăcut pe care îl oferă.
-Din punct de vedere al atmosferei pe care o crează un astfel de brad, avantajele sunt evidente.

ARGUMENTE CONTRA BRAZILOR NATURALI:
-Din păcate, tăierea brazilor naturali nu este tocmai benefică pentru mediul înconjurător. -Un brăduț natural se va usca, va lăsa ace peste tot prin casă și impune ceva mai multă muncă pentru amenajare.

SFATURI UTILE:
-Atenție mare la bradul artificial! Nu toți sunt la fel. Există brazi artificiali realizați din plastic, brazi realizați din PVC sau variante realizate din alte materiale. Este bine să se citească cu atenție eticheta înainte de achiziție, deoarece multe materiale pot fi destul de toxice.
-De evitat brazii naturali fără un certificat de proveniență. În perioada Crăciunului se taie o mulțime de brazi în mod ilegal. Pentru a descuraja o astfel de afacere este bine să se verifice proveniența și să se caute acei brăduți plantați special pentru împodobire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 68