PIZZA LIVRATĂ CU MAȘINI ELECTRICE

0
572

La Buzău, pizza este livrată la domiciliul clienților cu mașini electrice. Este vorba despre două vehicule ecologice sută la sută, care tocmai au intrat în dotarea unui restaurant din Buzău. Unul dintre autoturismele cu motor electric cumpărate de patroni săptămâna trecută a fost luată în primire de Costin. El spune că maşina produsă în Franţa îl va ajuta să străbată mai repede traseele către clienţi. Este mult mai uşoară decât un vehicul cu motor clasic şi are demarajul mai rapid. Totodată, autoturismul electric are mai puţine comenzi.

Maşinile electrice ale restaurantului care livrează mâncare la domiciliu sunt atât de silenţioase, încât clienţii nici nu realizează când le ajunge comanda la poartă.  Viteza maximă nu este de speriat, doar 120 de kilometri pe oră, însă avantajele sunt altele. Un ciclu de încărcare ce permite parcurgerea a peste 200 de kilometri costă aproximativ 40 de lei. Firma buzoiană a plătit aproape 60.000 de euro pentru cele două maşini electrice, sume care includ subvenţii de la statul român de 10.000 de euro pentru fiecare autoturism.

Din păcate, în municipiul Buzău există doar două stații de încărcare pentru automobile electrice, una la sediul concesionarului Renault din Buzău, iar cealaltă, la capătul bulevardului Stadionului. Primăria Buzău intenționează însă ca de anul viitor, să instaleze opt stații de încăcare, în cinci zone ale orașului, printr-un program derulat la nivel național de  Autoritatea Fondului de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 87