PRIMĂRIILE ȘI PROPRIETARII ȘCOLILOR PRIVATE AU DE ACUM ÎNAINTE OBLIGAȚIA SĂ OBȚINĂ AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDIU

0
669

Autorizația ISU de securitate la incendiu, eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private. Monitorul Oficial a publicat marți o lege care stipulează că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie să verifice autorizația de securitate la incendiu, înainte de a propune autorizarea/acreditarea unei școli. Asta înseamnă că de acum înainte primăriile și proprietarii imobilelor în cazul școlilor private au obligația să obțină autorizația de securitate la incendiu, fără ca ea să mai fie condiție pentru acreditare.

Dacă până acum părinții trebuia să verifice dacă școala la care merge copilul este acreditată, pentru a ști dacă elevii sunt în siguranță, de acum înainte va trebui să verifice și, separat, dacă are autorizație ISU. O încercare similară a fost făcută și în aprilie 2019.  Eliminarea obligativității autorizației ISU pentru acreditare a fost decisă de Parlament, pe 25 noiembrie 2019, atunci când Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 23/2019 a ajuns la vot.

Tot marți, au fost publicate în Monitorul Oficial atât Legea de aprobare a ordonanței, cât și decretul prin care președintele Klaus Iohannis promulgă legea care scoate avizul ISU dintre criteriile pentru acreditarea/autorizarea școlilor de stat și private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =