MARCEL CIOLACU ESTE PREȘEDINTELE INTERIMAR AL PSD, DUPĂ DEMISIA VIORICĂI DĂNCILĂ

0
692

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit marţi seară pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale, după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis. În urma unei şedinţe ce a durat aproape 6 ore, Viorica Dăncilă a demisionat, iar conducerea partidului a fost preluată interimar de Marcel Ciolacu. De asemenea, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stănescu. Un congres al partidului ar urma să fie organizat peste o lună şi jumătate.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în noaptea de marţi spre miercuri, că este nevoie de o resetare a partidului și că nu era pregătit pentru ceea ce i-au oferit colegii, funcția supremă. ,,Nu eram pregătit să fiu președinte interimar. S-a dorit un reset total, nimeni nu a mai rămas în funcții. Decizia de azi am luat-o în cadrul CEX. (…) Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu făcut un măcel sau, cum se aştepta ca până acum, să pice capete. De fapt şi de drept, nu a picat niciun cap azi şi, iar o premieră în PSD, fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne”, a afirmat Ciolacu Marcel Ciolacu.

El a subliniat că în acest moment partidul este condus de o echipă nu de „un tătuc”. De asemenea, a menţionat că mai mulţi preşedinţi de organizaţii şi-au anunţat intenţia de a demisiona, astfel încât să poată fi organizate alegeri interne la nivel judeţean. ,,Este o resetare totală. Este pentru prima oară când nu numai preşedintele, ci întreaga conducere a partidului şi-a depus demisia şi şi-a asumat. Mai ales, foarte mulţi dintre preşedinţii de organizaţii au solicitat că şi ei vor să îşi depună demisiile şi să facă alegeri interne în fiecare judeţ. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Eu consider că din acest moment, cum erau obişnuiţi în acest partid până la doamna preşedinte Dăncilă, să fie condus de un tătuc… s-a terminat. Acum acest partid este condus de o echipă”, a spus el.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că nimeni nu a cerut demisia Vioricăi Dăncilă şi că acesta a fost „un gest de normalitate”, venit la iniţiativa ei. Viorica Dăncilă a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, precizând că acest gest nu vine într-un moment de „slăbiciune”, ci într-unul de „demnitate”. ,,Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate şi eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să obţinem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuţiilor, am înţeles că se doreşte o resetare a partidului şi că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program”, a arătat ea într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Marcel Ciolacu e membru fondator al PSD (pe atunci FSN) în Buzău, iar urcarea în politică și-a început-o cu adevărat în 1996, când a devenit vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret PSD Buzău și consilier local în municipiul Buzău. Ciolacu a crescut în politică pe lângă doi grei ai PSD din acei ani: senatorul Ion Vasile și fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală. Este Marcel Ciolacu este la al doilea mandat de deputat, iar, anterior, a fost viceprimar în Buzău (în perioada 2008-2012), prefect interimar (2005), consilier local, consilier județean, și a condus o firmă a primăriei Buzău. El a făcut Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică din Bucureşti, unde a urmat și cursuri post-universitare, iar în 2008 – 2009 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare. Potrivit CV-ului său, Ciolacu vorbește engleză și franceză. El are două terenuri și două case în Buzău, două bărci și acțiuni la trei companii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 27