VIORICA DĂNCILĂ ÎŞI VA ANUNŢA DEMISIA, ASTĂZI. MARCEL CIOLACU, ŞEFUL INTERIMAR AL PSD?

0
665

După eşecul la prezidenţiale, Viorica Dăncilă este tot mai aproape să piardă conducerea partidului. Cu o zi înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, unul dintre liderii importanţi al PSD, Marcel Ciolacu, i-a convocat la Bucureşti pe greii partidului. Demnitarul buzoian i-ar fi cerut lui Dăncilă să demisioneze de la conducerea PSD. Liderul PSD Buzău ar vrea să preia conducerea interimară a PSD până la organizarea unui congres. Marcel Ciolacu a vorbit pe pagina sa de socializare, despre întâlnirea pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă. Totodată, el a menționat că rezultatul a fost unul care nu-I mulțumește pe social-democrați. ,,Vreau să spun cât se poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă. A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții. Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic! Viorica Dăncilă îşi va anunţa marţi retragerea din funcţia de preşedinte al PSD”, a precizat Marcel Ciolacu.

Potrivit unor surse politice, luni seară, aproximativ 35 de lideri ai organizaţiilor judeţene ale PSD reuniţi la o întâlnire informală convocată de liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, au decis să solicite în cadrul CExN demisia conducerii partidului – preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi. Puterea în PSD ar urma să fie preluată de Marcel Ciolacu și un număr de președinți executivi, care încă nu a fost stabilit. Printre cei care vor ocupa aceste posturi de președinți executivi se numără Nicolae Bădălău, Paul Stănescu, Gabriela Firea și Claudiu Manda.

Ciolacu a obținut majoritatea în PSD, iar de pe aceste poziții vrea să preia funcția de președinte interimar, potrivit unor surse din interiorul PSD. Primul pas ar fi fost făcut, după ce ar fi convins-o pe Viorica Dăncilă să-și dea demisia astăzi, la Comitetul Executiv Național, convocat după discuția purtată acasă la actualul lider al partidului. Pentru a o convinge să demisioneze, Ciolacu i-ar fi oferit Vioricăi Dăncilă, un loc eligibil la alegerile parlamentare și președinția organizațiilor din Teleorman și a celei de Femei. O altă dorință a celor care vor să preia partidul este o redenumire a formațiunii, precum și schimbarea siglei celebre, cea cu trandafirii. Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte astăzi, la ora 18:30, pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale, după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 14