REACȚIILE CELOR DOI CANDIDAȚI LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE

0
541
Sursa foto: evz.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, după închiderea urnelor, că a obţinut cea mai importantă victorie împotriva Partidului Social Democrat.  „Este cea mai categorică victorie împotriva PSD”, a spus Iohannis, la sediul PNL, după anunţarea exit-poll-urilor, care îl clasează pe primul loc în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Imediat după anunțarea rezultatelor, președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va implica ”pentru a crea o nouă majoritate parlamentară, compusă din toate partidele democratice”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, duminică seara, că se va implica în crearea unei noi majorităţi parlamentare. ,,Acum, după această victorie, sunt multe lucruri de făcut, sunt multe lucruri de reparat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, o majoritate compusă din partidele democratice care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre România normală. Şi vă promit încă un lucru: voi fi un preşedinte total implicat pentru România. Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realişti. Am câştigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câştigat. Este nevoie să mergem la vot şi la locale, şi la parlamentare. Abia atunci când PSD e trimis în Opoziţie vom putea face ce ne-au cerut azi românii. Abia atunci vom putea să facem România normală, România aşa cum ne-o dorim noi, cu toţii”, a afirmat Iohannis, într-o declaraţie susţinută la sediul PNL.

Partidul Social Democrat a recuperat voturile pe care le-a pierdut la europarlamentare, a declarat, duminică seara, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, după anunţarea exit-poll-urilor care îl dau câştigător al alegerilor prezidenţiale pe Klaus Iohannis. „PSD, astăzi, a recâştigat încrederea cetăţenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste 3 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentarele din 2016 şi care ne-au permis să intrăm la guvernare. Am toată convingerea că numărul de voturi de astăzi ne ajută, ne obligă şi în acest sens vom face tot ce este posibil să câştigăm alegerile locale şi alegerile parlamentare. Avem în acest moment un rezultat exit-poll, vom sta până vom prelua toate procesele verbale din teritoriu, vom face numărătoare paralelă, pentru că atunci vom şti cu adevărat rezultatul voturilor de astăzi. (…) Alte declaraţii vom face după ce vom avea rezultatul final al votului”, a afirmat Viorica Dăncilă, la sediul central al PSD.

Preşedintele PSD i-a felicitat, în context, pe „toţi cei care au mers la vot”. ,,Vreau să le mulţumesc în mod special celor care au votat cu inima, vreau să le mulţumesc tuturor colegilor mei din teritoriu, vreau să le mulţumesc primarilor, simpatizanţilor şi militanţilor PSD, tuturor celor care au vrut să înlocuiască ura şi dezbinarea cu unitatea şi încrederea”, a spus Dăncilă.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a fost la nivel naţional, până la ora 21,00, de 49,87%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). Au votat 9.086.421 de alegători, dintre care 5.255.844 în mediul urban, iar 3.830.594 în mediul rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 60