SE DOREȘTE MAJORAREA AMENZILOR, PENTRU COMERCIANȚII CARE VÂND ALCOOL MINORILOR

0
634

Senatorii vor dezbate un proiect de modificare a legii pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, care prevede că fapta de comercializare sau oferire în mod gratuit de băuturi alcoolice minorilor va fi considerată contravenție și va fi sancționată cu amendă de până la 6.000 lei.

În expunerea de motive, inițiatorii susțin că propunerea vine de la producătorii din domeniu, care citează studii internaționale ce arată ,,nevoia de intervenție prin informare și educare în intervalul 15-16 ani, interval de vârstă considerat ca fiind o etapă critică a dezvoltării adolescentului, cu un grad de risc mai mare în relație cu alcoolul decât perioadele ulterioare de dezvoltare”.

Legislația actuală stabilește că se sancționează cu amendă cuprinsă între 100-500 lei ”servirea cu băuturi alcoolice”, în localurile publice, a minorilor. În caz de repetare, această faptă se pedepsește cu suspendarea activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile. Proiectul de lege propus definește contravenția ca fiind comercializarea în magazine, cât și oferirea cu titlu gratuit de băuturi alcoolice minorilor de către unitățile autorizate să le comercializeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =