ÎNSCRIERILE ÎN PROGRAMUL CASA VERDE SE REIAU, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI

0
540

Potrivit unui comunicat recent al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), programul Casa Verde Fotovoltaice va fi reluat astăzi, la ora 10:00, semn că instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică dedicată programului. Înscrierile în programul de finanțare au fost suspendate la doar câteva ore de la lansare, din cauza unor suspiciuni de fraudare a înscrierilor. O parte dintre instalatorii validați au reclamat diferite nereguli apărute în procesul de înregistrare, dar și faptul că deschiderea sesiunii de înscrieri a fost anunțată cu prea puțin timp înainte.

În cadrul programului de finanțare Casa Verde Fotovoltaice nu beneficiarii sunt cei care depun solicitările online, ci instalatorii validați în program. Prin Casa Verde, persoanele fizice vor putea cere o finanțare nerambursabilă de la stat, ce va acoperi până la 90% din costurile instalării de panouri fotovoltaice, beneficiarul finanțării fiind obligat să acopere restul de 10%. Pentru a putea beneficia de banii de la stat, solicitanții vor trebui să se asigure că respectă atât criteriile de eligibilitate, cât și cerințele tehnice ale sistemului fotovoltaic.

Fondurile totale alocate programului Casa Verde sunt de aproximativ 656 milioane lei. Având în vedere că cei interesați să-și instaleze panouri fotovoltaice vor putea cere cel mult 20.000 de lei de la stat, fondurile totale ale programului din acest an ar asigura finanțarea instalării a peste 30.000 de astfel de sisteme. Potrivit datelor de la AFM, până în prezent au fost depuse 13.271 de cereri de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 73