RECORD DE ALCOOLEMIE LA VOLAN, ÎN BUZĂU: 2,06 MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT

0
1225

Un echipaj mixt poliţişti – jandarm, care acţiona pe DC 70, pe raza localităţii Sibiciu de Sus a stabilit un record în ceea ce priveşte valoarea concentraţiei alcoolice. Mai exact, în weekend, poliţiştii au oprit pentru verificări un autovehicul care era condus de un bărbat de 43 de ani din Pătârlagele. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în weekend, un alt buzoian de 43 de ani care a fost oprit pentru control de un echipaj ce acţiona pe strada Frăsinet din municipiul Buzău, a fost depistat la testarea alcoolscopică ce a arătat o concentraţie alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Buzoianul a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au mai aflat că acesta avea permisul de conducere reţinut tot ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni de refuz de recoltare probe biologice. Prin urmare, buzoianul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La finele săptămânii, pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului, poliţiştii au efectuat aproximativ 360 de testări cu aparatele etilotest, iar în opt situaţii a fost indicat consumul de alcool. În funcţie de valoarea indicată de etiloteste, în 6 cazuri s-au aplicat sancţiuni contravenţionale şi a fost luată măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile, iar în celelalte două situaţii s-au întocmit dosare penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 13 = 19