STADION MODERNIZAT

0
770

Stadionul de atletism din Buzău, ajuns într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat complet. Proiectul de reabilitare şi de modernizare a bazei sportive a fost scos la licitație, încă de anul trecut, însă nicio firmă nu s-a arătat interesată de investiție. În acest an, Primăria Buzău a scos din nou proiectul la licitație și, de această dată, 4 firme s-au arătat dispuse să realizeze lucrările de reabilitare. Recent, autoritățile au desemnat și societatea câștigătoare, iar lucrările ar putea fi demarate cât de curând.

Reprezentanții Primăriei Buzău au prezentat recent primele schițe ale noului stadion de atletism din municipiu. Lucrarea va fi realizată de Ischia Galați, o firmă specializată în modernizarea unor obiective sportive. Potrivit proiectului, lucrărie vor demara în perioada imediat următoare, iar în primă fază va fi reabilitată pista de alergare. Se vor moderniza apoi vestiarele din incinta complexului. Primarul Constantin Toma airmă că, la finalul lucrărilor de reabilitare, stadionul de la marginea oraşului va fi omologat pentru competiţii naţionale de atletism, de mai mică anvergură.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 10 luni, dar reprezentanții firmei din Galați au promis autorităților buzoiene că lucrările ar putea fi finalizate în maxim 6 luni. Investiţia Primăriei în modernizarea arenei de atletism se ridică la valoarea totală de 7,7 milioane de lei, bani din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 89