PROIECTUL PRIVIND LEGALIZAREA CANABISULUI ÎN SCOP MEDICINAL, PROPUS PENTRU RESPINGERE DE CĂTRE SENATORI

0
578

În luna iulie a fost înregistrat la Senat, proiectul de lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor si preparatelor ce conţin canabis, utilizate în scop medical. Acesta a fost semnat de peste 80 de parlamentari, cei mai mulți din fosta coaliție de guvernare, PSD-ALDE, dar și de parlamentari din partidele din opoziție, PNL și USR. Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic privind cultivarea, producerea, fabricarea, depozitarea, comerţul, distribuţia, transportul, deţinerea, oferirea, transmiterea, intermedierea, achiziţionarea, utilizarea şi tranzitul pe teritoriul naţional, în scop medical, al plantelor de canabis şi ale substanţelor preparate pe baza acestor plante.

Totodată, se propune Infiinţarea Agenţiei Naţionale privind utilizarea plantelor de canabis, substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis în scop medical, 1n subordinea Ministerului Sănătăţii. Consiliul Legislativ a transmis un aviz favorabil, cu observaţii şi propuneri. Proiectul, care părea să aibă șanse uriașe să fie adoptat, a primit săptămâna trecută aviz negativ, de la Comisia pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sănătătii şi Ministerului Afacerilor Interne nu au susținut adoptarea inițiativei. Pe parcursul mai multor şedinte, membrii Comisiei pentru sănătate publică şi cei ai Comisiei juridice, de numiri, imunităti şi validări au dezbătut propunerea legislativă şi au hotărât, cu unanimitatea voturilor senatorilor prezenți, să adopte un raport comun de respingere. Raportul de respingere urmează a fi supus votului plenului Senatului, ca primeră cameră sesizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 7