MOȚIUNEA DE CENZURĂ A TRECUT! GUVERNUL DĂNCILĂ A FOST DEMIS!

0
116

Guvernul Dăncilă a fost demis! Moțiunea de cenzură a fost adoptată azi, în cele două camere ale Parlamentului cu 238 de voturi pentru, 5 împotrivă și nicio abținere.

Pentru adoptarea documentului era nevoie de cel puțin 233 de voturi. Votul a fost secret cu bile. Au fost 212 voturi la vedere şi 34 de voturi ascunse.
Deputaţii PSD Gabriel Petrea şi Marius Bota au votat pentru moţiunea de cenzură.

Dacă moţiunea de cenzură este adoptată, atunci, în conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă nu mai poate emite ordonante si nici nu poate initia proiecte de lege pana la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Odată cu depunerea jurământului de învestitură în faţa preşedintelui Iohannis, noul Guvern îţi poate începe activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here