BUZĂU: UN NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ

0
695

Încă un focar de pestă porcină africană a fost confirmat într-o localitate din județul Buzău. Este vorba despre comuna Cilibia, unde medicii veterinari au acţionat după moartea unui porc. În urma confirmării diagnosticului de către Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate, la Cilibia a fost declarat focar de pestă porcină africană şi s-au instituit imediat măsurile necesare de combatere a pestei.

Gospodăria respectivă, precum şi cele din vecinătăţi sunt atent monitorizate atât de medicul veterinar arondat acelei zone, precum şi de reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare Buzău. Carnea depozitată în respectivele gospodării a fost confiscată, iar ancheta epidemiologică va continua. Autorităţile spun că se observă o stagnare în evoluţia focarelor de pestă africană, în special în localităţile grav afectate de această boală, precum Padina sau Mărgineanu.

Veşti bune sunt și în ceea ce priveşte evoluţia focarelor de pestă porcină africană în mediul silvatic. În ultima vreme, nu s-a mai înregistrat nicio îmbolnăvire la porcii mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 48 = 53