ALOCAȚIILE PENTRU COPII, INDEXATE CU RATA INFLAȚIEI

0
569

Alocaţiile de stat pentru copii, ar putea fi majorate, de la 1 ianuarie, în ritm cu rata medie a inflaţiei! Deocamdata este un proiect de modificare adusă la legea alocaţiilor de parlamentarii PNL şi care urmează să fie votat în Camera Deputaţilor.  In expunerea de motive se arata ca tara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor. Totodata, inflaţia a crescut alarmant în ultima perioadă, iar efectele asociate acesteia devin o povară serioasă pentru familiile din România, care îşi susţin cu greu existenţa. Initiatorii proiectului aduc in atentie si faptul ca,  migraţia românilor spre alte ţări pentru un trai mai bun reprezintă o problemă alarmantă pentru natalitate şi pentru demografia ţării.

Şi ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că alocaţiile de stat pentru copii urmează  să fie indexate anual, în raport cu indicele de inflaţie, începând din 2020.

Acesta a precizat ca in Comisia de muncă s-a aprobat deja ca alocatiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, urmand ca ulterior sa se ia masuri concrete de majorare a acestora.

In prezent, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani este de 300 de lei, iar pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani este de 150 de lei. De asemenea, alocația este de 300 de lei și pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 18 ani în cazul celor cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 41