AJUTOARE FINANCIARE PENTRU LEGUME

0
684

Fermierii care cultivă legume în spații protejate vor primi ajutoare financiare de la stat. Ministerul Agriculturii anunta ca pentru 1000 de mp cultivati se vor da  1000 de euro, echivalentul in lei, la cursul de schimb valutar al BNR de la data efectuarii platii.

Pentru a intra în posesia banilor, fermierii trebuie să îndeplinească anumite condiții: să dețină o suprafață de minimum 1.000 mp, cultivată integral cu castraveți, vinete, ardei, în spații protejate,

să obțină producții minime corespunzătoare culturii, conform normelor stabilite. De asemenea trebuie să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cu spațiile protejate și culturile în anul de cerere si să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind valorificarea producției.

Un solicitant poate beneficia de ajutor de minimis pentru maximum două culturi de legume în anul de cerere.
Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă beneficiarilor nu poate depăși suma de 20.000 euro pe durata a 3 exerciții financiare.

Beneficiarii depun o cerere de înscriere în program, însoțită de documentele care atestă calitatea de producător, până in februarie anul viitor.

Pana acum de astfel de ajutoare beneficiau doar cei care cultivau rosii in spatii protejate, sere sau solarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 94