TERMENUL DE ÎNSCRIERE PENTRU RABLA CLASIC SI PLUS A FOST PRELUNGIT!

0
546

Firmele din țara noastră se mai pot înscrie, până pe 11 octombrie , în programul guvernamental Rabla Plus, prin intermediul căruia pot cere bani de la stat pentru achiziționarea de mașini electrice. Termenul-limită a fost prelungit cu doua saptamani, dupa ce  Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că fondurile programului, suplimentate luna trecuta cu 20 de milioane de lei, nu au fost epuizate.

Prin programul Rabla Plus, firmele pot cumpăra mașini cu propulsie pur electrică sau hibridă, insa doar masini noi, care nu au mai fost înmatriculate.

Valoarea unui ecotichet Rabla Plus este de până la 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau de 20.000 lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hybrid.

Firmele pot utiliza, în cursul unui an, doar un ecotichet pentru cumpărarea unui singur autovehicul electric sau hibrid, dar pot cumpăra mai multe astfel de mașini, utilizând câte un ecotichet pentru achiziția fiecăreia dintre ele. Spre deosebire de programul Rabla Clasic, la solicitarea de ecotichete prin programul Rabla Plus nu este nevoie de casarea unei mașini vechi.

Totuși, firmele pot casa și mașini mai vechi de opt ani prin intermediul programului Rabla Clasic. In acest caz se  pot utiliza cele două ajutoare financiare -ecotichetul și prima de casare, în valoare de 6.500 de lei,  pentru achiziția unei singure mașini electrice sau hibride. Valoarea totală a ajutorul de la stat ar putea ajunge astfel  până la 51.000 de lei. Și pentru programul  Rabla Clasic termenul a fost prelungit cu doua saptamani, astfel ca se mai fac înscrieri până pe 11 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 15