„CHIȘINĂU PENTRU BUZĂU”

0
677

Spectacole de excepție organizate de Primăria municipiului Buzău, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, în parteneriat cu Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Republica Moldova. Este vorba despre Festivalul Teatrului Românesc ”Chișinău pentru Buzău”, eveniment, ajuns la ediția a II-a. Festivalul îl are în prim-plan pe îndrăgitul publicist, actor și regizor Dan Puric.

Celebrul actor va fi prezent pe scenă, miercuri seară,  cu spectacolul „Acești Români Fantastici”, pe care Dan Puric îl consideră „cea mai cenzurată piesă românescă de teatru” din ultimele decenii.

Festivalul le mai propune buzoienilor alte trei spectacole de excepție, puse în scenă de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Este vorba despre „Filumena Maturano sau Divorț în stil italian”, de Eduardo De Filippo, „Carnavalul”, de Ion Luca Caragiale, și „Dosarele Siberiei”, spectacol realizat după memoriile unor basarabeni deportați de sovietici în îndepărtata Siberie.

Festivalul Teatrului Românesc ”Chișinău pentru Buzău” are loc, și în acest an, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 86