„ZILELE DOVLEACULUI”, EDIȚIA 2019

0
747

Zeci de bostani cultivați într-o multitudine de soiuri au fost expuși cu mândire de către cultivatori chiar la intrare în spațiul care găzduiește Festivalul Zilele Dovleacului, din comuna Poșta Câlnău. Un dovleac la dimensiuni nemaiîntâlnite i-a uimit pe trecători. Vizitatorii  au fost întâmpinați de organizatori cu muzică și preparate pe bază de dovleac, bunătăţi pregătie în stil tradițional. Cele mai curtate au fost standurile cu gogoși și plăcinte umplute cu dovleac. Sunt cele mai bune, pentru că gospodinele din Poșta Câlnău au rețete moștenite de la bătrâni și folosesc numai ingrediente naturale.

Clienții au stat răbdători la coadă și pentru delicioasele sărmăluțe fierte în coajă de bostan.

Din peisaj nu au lipsit nici alte bunătăţi tradiţionale, precum cârnaţii de Pleşcoi, fripturile la grătar și vinurile potrivite pentru mâncărurile pe bază de dovleac.

Festivalul Zilele Dovleacului, din Poșta Câlnău, este organizat chiar lângă drumul european 85 care leagă Bucureștiul de Moldova. Evenimentul, născut din iniţiativa unor localnici, proprietari de bostănării, va fi deschis până pe 6 octombrie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 35