ROMÂNIA, LOCUL 4 ÎN EUROPA, LA RUJEOLĂ

0
609

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat recent  Raportul lunar de monitorizare a cazurilor de rujeolă și rubeola, document care cuprinde și o analiză a evoluției cazurilor de rujeolă în ultimul an. Cel mai mare număr de cazuri de rujeolă raportat în ultimul an,  îl are Franța: 2.560 – reprezentând 20% din toate cazurile de rujeolă raportate în UE, urmată de Italia cu peste 1800 de cazuri, Polonia cu 1580 și România cu 1453 de cazuri, reprezentând 11 la sută din totalul cazurilor raportate la nivelul Europei.

Autoritatea europeană menționează că  nicio țara nu a raportat zero cazuri, în perioada de 12 luni.

Medicii din România avertizează că pericolul creșterii numărului de cazuri nu a trecut, deoarece există copii nevaccinați.

În  țara noastră vaccinarea copiilor  cu ROR  este prevăzută, începând cu vârsta de 9 luni.Potrivit ultimul raport al Institutului Național de Sănătate Publică în săptămâna 16 septembrie – 20 septembrie 2019 în România au fost raportate 53 de cazuri nou confirmate de rujeolă, în 7 județe și în municipiul București.

În total, de la începutul lunii septembrie și până pe 20 septembrie, în România au fost raportate 142 de cazuri noi de rujeolă.

Rujeola sau pojarul este o boală infecto-contagioasă, determinată de virusul rujeolic, se manifestă prin febră, erupţie, complicaţii frecvente şi severe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 17