ACORD FINAL PENTRU NUMIREA LAUREI CODRUȚA KOVESI ÎN FUNCȚIA DE PROCUROR ȘEF EUROPEAN

0
529

Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne  din Parlamentul European a ajuns la un „acord definitiv” cu Preşedinţia finlandeză a Consiliului Uniunii Europene pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Parchetului European. Laura Codruța Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție la Parchetul European, instituția fiind  nou înființată.

Acordul asupra numirii Laurei Codruţa Kövesi ca procuror-şef european trebuie oficializat acum de către Parlamentul European şi Consiliul UE.

Parchetul European, care se așteaptă să fie operațional la sfârșitul anului 2020, va fi o instituție independentă însărcinată cu investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a infracțiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupția sau frauda transfrontalieră cu TVA de peste 10 milioane de euro.

Parchetul European va avea sediul central în Luxemburg si va fi compus dintr-un procuror-șef și un colegiu de procurori din toate țările participante. Aceștia vor coordona investigațiile curente desfășurate de către procurorii delegați în fiecare stat participant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 47