ROMÂNIA SE ÎMPRUMUTĂ DIN NOU! O JUMĂTATE DE MILIARD DE EURO, DE LA BANCA MONDIALĂ

0
630

România se împrumută  de la Banca Mondială,  o jumătate de milliard de euro,  pentru servicii medicale. Aflată în vizită în SUA, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici a semnat, ieri, la New York, un Acord de împrumut cu Banca Mondială, de 500 de milioane de euro,  care vizează creşterea accesului cetăţenilor români la servicii de asistenţă medicală.

Programul vizează şi creşterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie şi îmbunătăţirea eficienţei cheltuielilor din sectorul sanitar. Totodata, se urmareste cresterea finantarii pentru medicina de familie şi pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale şi prin pregătirea personalului medical din medicina primară.

Potrivit oficialilor, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect şi la o mai bună îngrijire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 20