PERCHEZIȚII LA SUSPECȚI DE PROXENETISM

0
611
Imagine cu titlu informativ

Nu mai puțin de 9 percheziții ale polițiștilor buzoieni au avut loc pe raza municipiului Buzău şi a două comune învecinate, la membrii unei grupări infracţionale cu preocupări în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. În perioada 2010 – 2019, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 39 de ani, ar fi pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexual a mai multor tinere. Astfel, ar fi recrutat 11 tinere, pe care le-ar fi transportat în Spania şi ulterior în Elveţia, unde ar fi fost determinate să se prostitueze.

În activitatea infracţională ar fi fost atrasă şi una dintre tinere, în vârstă de 31 de ani, care, pe lângă faptul că s-ar fi prostituat, ar fi avut şi rolul de a transfera banii obţinuţi de celelalte fete în conturile deţinute de aceasta la mai multe bănci, atât din Elveţia, cât şi din România. Ulterior, banii ar fi fost investiţi de membrii grupării în imobile şi autoturisme de lux.

Prejudiciul a fost estimat la 944.000 de euro. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate telefoane mobile, înscrisuri, bani, bijuterii şi un pistol deţinut ilegal. Poliţiştii au pus în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Buzău, pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 95