LAURA CODRUȚA KOVESI, VOTATĂ PROCUROR SEF AL PARCHETULUI EUROPEAN

0
564

Laura Codruța Kovesi a fost validată astăzi de Consiliul Uniunii pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European. Fosta şefă a DNA a primit  17 voturi din 22 în Consiliul UE. Următorul pas va fi acela că  Laura Codruţa Kovesi va fi validată de Parlamentul European, un vot pur procedural. După ce a fost votată in COREPER pentru a deține funcția de procuror sef European, Kovesi a declarat că este o reușită a tuturor românilor care au susținut în ultimii ani lupta anticorupție.
Laura Codruţa Kovesi: “Acest vot este o recunoaştere a muncii depuse de întreg sistemul de justiţie din România. E o reuşită a tuturor românilor”

Preșdintele Klaus Iohannis a reacționat și el la votul primit de Kovesi in reuniunea COREPER.

“Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept”,a transmis Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 33