DEBUTUL ANULUI SCOLAR DĂ STARTUL VIROZELOR

0
1265

Instalarea sezonului  rece  și începerea anului școlar  duc la apariția afecțiunilor respiratorii în rândul copiilor mici, care au un sistem imunitar slab. La doar o săptămână de la debutul școlii, camerele de gardă de la Pediatrie și cabinetele medicilor de familie au început să se umple de pacienți mici, care au o formă de afecțiune respiratorie, cei mai mulți fiind diagnosticați cu viroze respiratorii.

Pentru că mai întâi, părinții încearcă să îi trateze singuri, acasă, doctorii  trag un semnal de alarmă si spun ca la primele simptome de boală, acestia trebuie sa se adreseze medicilor de familie! În niciun caz  sa nu le administreze  copiilor antibiotic, pentru ca astfel de medicamente se prescriu doar de catre medici. Convinşi că pot ţine răcelile la o parte, unii părinţi le dau copiilor diferite medicamente şi siropuri pentru întărirea sistemului imunitar. Dat fiind faptul că grădiniţele şi şcolile şi-au deschis din nou porţile pentru cei mici, părinţii trebuie să se implice mai mult în regimul alimentar al copiilor şi trebuie să îi înveţe pe aceştia care sunt regulile de igienă elementare, astfel încât să fie feriţi de eventualele probleme. Alimentatia copilului trebuie sa fie una bogata in fructe si legume si sa contina mai putine dulciuri şi băuturi răcoritoare cu conţinut crescut de zahăr deoarece acestea slăbesc sistemul imunitar. Nici exerciţiile fizice nu trebuie evitate. Organizaţi-vă în aşa fel timpul şi mergeţi cu bicicleta în parc, jucaţi fotbal, tenis, volei sau alte sporturi care vă plac atât vouă, ca adulţi, cât şi celor mici.

Ultimele, dar nu cele din urmă, sfaturi sunt să îl învăţaţi pe cel mic să folosească şerveţelul de cîte ori strănută sau tuşeşte, să se spele pe mâini regulat şi să dezinfectaţi periodic produsele cu care intră în contact copilul.

Un copil poate face, în medie, 8-10 viroze pe an, poate şi mai multe, însă părinţii nu ar trebui să fie îngrijoraţi de această statistică deoarece tocmai aceste răceli ajuta cumva la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + = 17