BUZĂU: PREMIERĂ ÎN TRANSPORTUL DE CĂLĂTORI

0
560

Un nou serviciu de transport public va funcţiona la Buzău, în premieră naţională. Este vorba despre transportul în comun la comandă. Municipalitatea a anunţat că va cumpăra şase autovehicule de transport cu opt locuri, care vor fi utilizate de societatea locală de transport public. Microbuzele pot opera şi pe raza localităţilor învecinate oraşului, pe o rază de maximum 20 de kilometri în jurul Buzăului. Plata se face în funcție de numărul de kilometri parcurși, numerar sau cu cardul.

 

Municipalitatea din Buzău va investi circa 200.000 de euro pentru a pune la dispoziţia buzoienilor un nou serviciu de transport, care va fi asigurat de operatorul local Trans Bus. Este vorba despre transportul la comandă, pentru care vor fi cumpărate şase dubiţe cu opt locuri de tip Mercedes Vito. Acestea vor efectua curse la comanda clientului, efectuată printr-o aplicaţie instalată în telefon, asemănătoare cu sistemul Uber.

Un astfel de sistem este implementat cu succes în Germania, precum şi în alte state. Reprezentanţii municipalităţii spun că maşinile care vor fi operate de societatea de transport urban vor fi foarte utile elevilor sau muncitorilor navetişti. Microbuzele pot opera şi pe raza localităţilor învecinate oraşului, pe o rază de maximum 20 de kilometri în jurul Buzăului.

Noul serviciu va face concurenţă taximetriei, domeniu în care activează peste 500 de şoferi autorizaţi de către Primăria Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =